Prajitura Haios

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Prajitura Haios

Ingrediente

  • Faina: 500 g
  • Galbenus de ou: 2
  • Smantana: o lingura
  • Zahar: o lingura
  • Sare: putina
  • Otet: o lingura
  • Rom: o lingura
  • Apa minerala: 100 ml
  • Osanza: 400 g, pentru aluatul cu osanza
  • Faina: 250 g
  • Rom: dupa gust

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Haioshul este in zona noastra o prajitura foarte apreciata. De sarbatori, mai ales cele de iarna, se face haiosh. Si noua ne facea Muni, cand traia. Lucica nu a ajuns cu performantele in materie culinara, pana la haoish, chiar daca unele prajituri le facea super bine. Dar cel mai tare ma voi distra cand le va povesti prietenelor ei, ca eu am facut aceasta prajitura. Nu de alta, dar ele ma cunosc de mica, si e greu sa-ti imaginezi ca cineva care nu iubea deloc sa manance sau sa stea in bucatarie, e acum pasionat de culinareala, si face haiosh. Cele care nu ma cunosc, explica: " probabil ai obisnuit-o de mica la bucatarie, sa te ajute ", iar pe Lucica o pufneste rasul. Daca le-ati vedea cum se mira, cand mai gusta prajituri facute de mine " asta a facut Ivona ? ; da Ivona stie sa gateasca ? ".
Ce nu ma distreaza absolut deloc, e faptul ca neplacanu-mi bucataria, n-am stat sa vad ce si cum gatea Muni, chestii si retete care acum mi-ar place sa le stiu.
Prin urmare si reteta asta, in loc sa fie de la Muni, e de pe un site unguresc, mindmegette.hu.

Se amesteca ingredientele pentru aluat se formeaza o bila si se pune deoparte. Osanza se macina si se amesteca cu faina si romul. Se formeaza 4 bile. Aluatul se intinde foaie si se unge cu una din bilele de osanza. Se impatura apoi aluatul ca la cel frantuzesc si se baga la frigider pt. 30 min. Se repeta aceasta operatiune cu restul de trei bile si se lasa apoi aluatul la frigider peste noapte.
A doua zi se imparte aluatul in doua, se intind foi, se taie patrate se umplu cu gem sau ce va place, se pliaza si se baga la cuptor, pana se auresc. Reci se pudreaza cu zahar praf.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri