Prajitura Kati

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Prajitura Kati

Ingrediente

  • Faina: 500 g
  • Praf de copt: 1 plic
  • Margarina/unt: 200 g
  • Galbenus de ou: 3
  • Coaja rasa de lamaie: de la o lamaie
  • Zahar: 150 g
  • Zahar vanilat : cat este nevoie
  • Smantana: 3-4 linguri
  • Unt: 200 g, pentru umplutura
  • Zahar pudra: 120 g , pentru umplutura
  • Gem de caise: 3 linguri, pentru umplutura
  • Cacao: 2 linguri, pentru umplutura
  • Esenta de rom: dupa gust, pentru umplutura
  • Visine: o ceasca, pentru umplutura
  • Biscuiti: 200 g, pentru umplutura
  • Albusuri de ou: 3, pentru glazura
  • Zahar: 8 linguri, pentru glazura

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Cris
Este una din prajiturile foarte vechi si foarte bune din caietul cu retete al mamei mele. N-am mai facut aceasta prajitura cred, de mai bine de 10 ani si acum mi-am amintit de ea. Am facut-o cu niste modificari fata de reteta originala.

Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, galbenusurile si untul. Se adauga smantana cat cuprinde ca sa iasa un aluat potrivit de moale (cam 3-4 linguri). Aluatul astfel obtinut se imparte in trei parti egale si pe dosul unei tavi unse cu unt si tapetata cu faina se coc 3 foi
Fiecare foaie se inteapa cu o furculita ca sa nu se umfle la copt. Se coc relativ repede, aproximativ 10 minute asadar fiti atente la cuptor sa nu se arda foile.
Cele mai frumoase doua foi se pastreaza iar a treia se faramiteaza.

Se amesteca untul cu zaharul pudra pana devine spumos, se adauga cacaoa, biscuitii si blatul zdrobit, dulceata de visine, visinele din visinata si proaspete. Umplutura astfel obtinuta trebuie sa aiba consistenta asemanatoare cu a salamului de biscuiti, deci sa nu fie moale.
Glazura:

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se bat in continuare deasupra aburului pana se dizolva zaharul. Se intinde spuma pe toata prajitura si se rade deasupra ciocolata.
Ar fi aratat mai bine daca faceam niste aveline cu poshul, insa era trecut de ora 22 cand am terminat prajitura si n-am mai avut chef.

Prajitura se taie a doua zi cu un cutit bine ascutit, inmuiat in apa, pentru a nu se lipi spuma si a se taia frumos feliile de prajitura.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri