Prajitura Krem a la Krem

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Prajitura Krem a la Krem

Ingrediente

  • Oua: 6
  • Zahar: 6 linguri
  • Zahar: de zahar
  • Creme ole de ciocolata: 1 plic
  • Smantana: 200 ml, pentru crema
  • Lapte: 200 ml, pentru crema
  • Creme ole de vanilie: 1 plic, pentru crema
  • Apa: 2 linguri, pentru glazura
  • Zahar: 2 linguri, pentru glazura
  • Brandy: 2 linguri, pentru glazura
  • Ciocolata: 100 g, pentru glazura
  • Unt: 100 g, pentru glazura

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul Apoi se adauga cite un galbenus La sfirsit se adauga praful de ciocolata se mai bate 45 de sec Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt Se coace la 180 grade 25-30 min
Crema: Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate 1 min, Se intinde uniform peste blatul rece si se baga la frigider.
Glazura: Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform.
Se da la rece pentru 2-3 ore.


sursa retetei: culinar

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri