Prajitura Maruta

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Prajitura Maruta

Ingrediente

  • Unt: 250 g
  • Oua: 3
  • Zahar: 160 g
  • Lapte: 50 ml
  • Vin: 50 ml
  • Bicarbonat: cat este nevoie
  • Sare: putina
  • Faina: 450 - 500 g

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Se amesteca faina cu untul taiat cubulete, cu ouale si zaharul, cu bicarbonatul si sarea, apoi se adauga vinul si laptele.Se omogenizeaza bine ingredientele, se face o bila, se inveleste in folie transparenta si se baga la frigider pt. o ora.


2 kg de mere, se curata, se dau pe razatoare si se calesc cu zahar dupa gust, cu scortisoara si coaja de lamaie.

In tava unsa si tapetata, se pune jumatate de aluat, intins in foaie, apoi merele reci, si din nou foaie.
Se coace la foc mijlociu pana se aureste
.
Se spala si curata merele de coaja

se dau pe razatoarea mare, se scurg de zeama(se strang bine in palma)

se pune scortisoara

Se imparte aluatul in doua parti egale si se intinde din fiecare cate o foaie
Prima foaie se intinde in tava unsa cu putin ulei si se inteapa cu furculita din loc in loc

se pune deasupra umplutura de mere

se acopera cu a doua foaie

si se pune in cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra

Se pudreaza apoi cu zahar pudra+zahar vanilat


sursa retetei: Monica-Elizabet aluat Micul

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri