Prajitura Medovnik

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Prajitura Medovnik

Ingrediente

  • Faina: 460 g
  • Miere: 250 g
  • Zahar: 50 g
  • Unt: 50 g
  • Lapte: 50 ml
  • Oua: 1
  • Bicarbonat: o lingutita

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Intr-un castron se pune mierea , zaharul, untul, oul intreg, laptele - Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa fiarba in clocot
Vasul se ia de pe foc si imediat, se adauga toata faina, amestecand bine.Se lasa sa se raceasca(dar nu de tot)
Se pune cate o bucata pe masa (presarata cu un pic de faina,) Se pune pe dosul tavi care se unge cu ulei ( inainte de a pune tava in cuptor intepati aluatul cu o furculita) se coace fiecare foaie(5-7min la 180 gr).
Dupa ce scoateti tava din cuptor treceti cu lama unui cutit pe sub foaie si puneti foaia pe ceva drept.

Crema : crema de vanilie instant preparata cu lapte 80 gr nuci macinate si 50 ml smantana dulce sau frisca

Se pune foaie, crema, foaie,etc ultimul strat este un de crema f subtire se rade(turta dulce in reteta originala)insa eu am pus ciocolata fiindca nu am gasit.

sursa retetei: foi Vero bucataria noastra

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri