Prajitura "Mihaela"

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Prajitura

Ingrediente

  • Faina: 400 g
  • Margarina: 200 g
  • Galbenus de ou: 2
  • Praf de copt: 1
  • Zahar: 150 g
  • Smantana: 2-3 linguri
  • Lapte: putin
  • Faina: 100 g, pentru umplutura
  • Margarina: 100 g, pentru umplutura
  • Nuca: 200 g, pentru umplutura
  • Praf de copt: 1/2, pentru umplutura
  • Zeama de lamaie: cat este nevoie, pentru umplutura
  • Zahar: 150 g, pentru umplutura
  • Lapte: 100 g , pentru umplutura
  • Albusuri de ou: 2, pentru umplutura

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Ghiocel

Mod de preparare foi:
Din ingredientele de mai sus se face un aluat potrivit de moale care se imparte in doua.
Se face o foaie, se intinde in tava, se unge cu marmelada aromata, peste care se pune umplutura.

Mod de preparare umplutura: zaharul se freaca cu margarina, nuca prajita si macinata, praful de copt stins cu lamaie, faina,
lapte si cele 2 albusuri batute spuma
Se pune a doua foaie, se coace cca 40 min la foc mic in cuptor preancalzit. Dupe ce se scoate din
cuptor se pune glazura (eu am facut din ciocolata menaj topita)
Reteta este din fituicile luate de la soacra mea. Este foarte buna

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri