Prajitura Raffaello

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Prajitura Raffaello

Ingrediente

  • Oua: 3, pt blatul 1
  • Zahar: 200 g , pt blatul 1
  • Ulei: 100 ml, pt blatul 1
  • Lapte: 100 ml, pt blatul 1
  • Faina: 200 g, pt blatul 1
  • Praf de copt: 1 pachet, pt blatul 1
  • Albusuri de ou: 5, pentru blat 2
  • Zahar: 150 g, pentru blat 2
  • Cocos: 150 g, pentru blat 2
  • Faina: 2 linguri , pentru blat 2
  • Praf de copt: 1/2 pachet, pentru blat 2
  • Esenta de migdale: cateva picaturi, pentru blat 2
  • Frisca: 600 g , pentru crema
  • Ciocolata alba: 400 g, pentru crema
  • Napolitane cu vanilie: 4, pentru crema
  • Gelatina: 4 foi, pentru crema

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Reteta dupa care am facut, e postata de Afrodita, pe culinar. Normal ca eu am adaugat ceva, dar tare bine a iesit.

Pentru blatul 1 se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, laptele si uleiul. Faina amestecata cu praf de copt, se adauga peste galbenusuri, apoi se pun si albusurile batute spuma tare cu celelalte 100 g zahar. Se amesteca de sus in jos, se toarna in tava unsa si tapeta si se coace pana trece testul scobitorii.
Pentru blatul 2 se bat spuma tare albusurile cu zaharul. Se adauga apoi fulgii de cocos amestcati cu faina si esenta de migdale, eu am pus lichior amaretto. Se amesteca de sus in jos, si se toarna in aceeasi tava. Se coace pana devine ferm.

Pentru crema se pun 400 g frisca la infierbantat, fara sa se lase sa fiarba. Se adauga ciocolata rupta bucatele si se topeste in frisca. Se topeste gelatina hidratata si se adauga la crema putin racita. cand incepe sa se inchege se adauga restul de frisca batuta si napolitanele zdrobite cu sucitorul.
Pentru asamblarea prajiturii se pune primul blat, jumatate de crema, blatul 2, cealalta jumatate de crema, se presara cu fulgi de cocos si se baga la frigider pana se intareste.

Tava in care se face e de 25x35 cm, eu am facut intr-una mai mica, si a fost cam prea crescut blatul. Vesnica mea problema. Dar a fost si multa crema, asa ca a fost buna.

uleiul, laptele si galbenusurile pentru primul blat

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri