Prajitura Raphaello

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Prajitura Raphaello

Ingrediente

  • Zahar: 10 linguri
  • Faina: 10 linguri
  • Oua: 10
  • Apa: 1 lingura
  • Apa: 100 ml, pentru sirop
  • Zahar vanilat : 2 pliculete
  • Zahar: 1 lingura
  • Lapte: 250 ml, pentru crema
  • Ciocolata alba: 2, pentru crema

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis
reteta e cu denumirea Raphaello pur si simplu, dar cum nu sunt bomboanele... am scris in fata prajitura...

Se face un blat de tort.
Se coace in tava dreptunghiulara.
Cand se raceste, se taie in 2 parti: una subtire si una groasa.
Partea mai groasa se va insiropa cu un sirop de vanilie.

Blatul se va insiropa rece.
Dupa ce este insiropat, pe blat se va pune o crema facuta astfel:

Crema:

... se aseaza pe foc laptele in care se pune ciocolata bucatele
Cand ciocolata este topita, se adauga partea subtire din blat, faramitata. Se fierbe 2-3 min pana se face ca o mamalig. Se da apoi la rece.
Cand s-a racit, se adauga
- 150 gr nuca de cocos
- 6-7 linguri cu varf de frisca batuta
Peste blatul insiropat se pune crema, iar peste crema se pune frisca.
Se taie in dreptunghiuri.
Se orneaza dupa preferinte.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri