Prajitura Scufita Rosie

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Prajitura Scufita Rosie

Ingrediente

  • Oua: 3
  • Zahar: 5 linguri
  • Faina: 11 linguri
  • Ulei: 100 ml
  • Lapte: 200 ml
  • Miere: 1 lingura
  • Visinata: 1 paharel
  • Visine: 2 linguri
  • Praf de copt: 1 lingurita
  • Lapte: 400 ml, pentru crema
  • Budinca de vanilie: 1
  • Zahar: 5 linguri
  • Faina: 1 lingura
  • Miere: 1 lingura
  • Branza dulce: 500 g
  • Smantana pentru frisca: 250 ml
  • Zahar pudra: 1 lingura
  • Intaritor pentru frisca: 1 plic

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

400 grame de visine(cirese,capsuni fructe de padure)proaspete sau un compot mare de visine sau cirese
suc din compot (daca folositi fructe proaspete, 250-300 ml suc de visine sau cirese)
1 plic de jeleu pentru tort



Mod de preparare Blat

Se mixeaza ouale intregi cu zaharul, mierea si jumatate din visinata,se adauga laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. se mixeaza usor
Aluatul fluid obtinut se coace in cuptorul preincalzit la 175 grade, in tava cu hartie de copt, timp de zece minute, dupa care presarati deasupra 2 linguri de cirese (sau zmeura) si coaceti in continuare inca 15 minute.
Foaia coapta se lasa la racit in tava, cand este complet rece se desprinde hartia si se asaza pe un platou, apoi se stropeste cu restul de visinata.


Mod de preparare:Pentru crema - se pun pe foc 350 ml de lapte si mierea. Zaharul, faina si praful de budinca se omogenizeaza cu restul de lapte si se adauga peste cei 350 ml. Se amesteca pana da in colocot si se ingroasa bine. Budinca fierbinte se rastoarna peste branza ce a fost fie data prin sita, fie mixata, pentru o textura mai fina, si se mixeaza totul impreuna. Se lasa sa se raceasca complet.
Se bate frisca, se indulceste si se adauga intaritorul.
In masa de budinca si branza racita deja se adauga frisca, amestecand usor.
Pe foaie se aseaza toate visinele(zmeura) ramase si deasupra lor se adauga crema, uniform, pe toata suprafata, netezind usor cu un cutit cu lama lunga, umezit:
Se prepara jeleul de tort dupa instructiunile de pe ambalaj, folosind cantitatea necesara de lichid - suc din compot sau suc de fructe amestecat cu visinata (dupa gust, eu nu am mai pus visinata). Se acopera prajitura cu jeleul, se da la rece 2 ore, apoi se taie cu cutitul inmuiat in apa rece.

sursa retetei: Laura Laurentiu

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri