Prajitura Secuiasca - Fursec Figaro

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Prajitura Secuiasca - Fursec Figaro

Ingrediente

  • Faina: 300 g
  • Unt: 200 g
  • Zahar tos: 70 g
  • Galbenus de ou: 1
  • Oua: 1
  • Praf de copt: 1/2 lingurita

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Germania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca fara sa se framante prea mult

Se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina(30/40 cm) aproximativ

dupa ce a fost asezata in tava foaia se unge cu un gem putin acrisor(cel mai indicat ar fii un gem de caise)

Separat intr-un castron se bat spuma 4 albushuri cu
200 gr de zahar tos in care se adauga pe rand
4 galbenusuri si
250 gr nuca macinata
zeama si coaja de la o lamaie

Aceasta compozitie se intinde peste foaia+gemul deja puse in tava

Se pune la cuptorul dinainte preincalzit
la foc potrivit chiar spre mic...pentru aproximativ 45-60 de min pana cand spuma de deasupra capata o culoare maroniu deschis
Se scoate din tava, se taie patratele si se pudreaza cu zahar pudra


sursa retetei: Nuti soacra mea

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri