Prajitura televizor

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Prajitura televizor

Ingrediente

  • Oua: 4, pentru blat alb
  • Apa: 4 linguri, pentru blat alb
  • Zahar: 8 linguri, pentru blat alb
  • Faina: 8 linguri, pentru blat alb
  • Praf de copt: 1 pachet, pentru blat alb
  • Faina: 250 g, pt cele doua blaturi cu cacao
  • Oua: 5, pt cele doua blaturi cu cacao
  • Unt: 120 g, pt cele doua blaturi cu cacao
  • Zahar: 120 g , pt cele doua blaturi cu cacao
  • Lapte: 150 ml, pt cele doua blaturi cu cacao
  • Cacao: 3 lingurite , pt cele doua blaturi cu cacao
  • Bicarbonat: 14 g, pt cele doua blaturi cu cacao
  • Lapte: 200 ml, pentru crema
  • Faina: 4 linguri, pentru crema
  • Unt: 250 g, pentru crema
  • Zahar: 250 g, pentru crema
  • Cacao: 2 lingurite, pentru crema
  • Rom: cat este nevoie, pentru crema
  • Gem de visine: un borcan, pentru crema
  • Zahar: 3-4 linguri, pentru sirop
  • Lapte: 500 ml, pentru sirop
  • Rom: cat este nevoie, pentru sirop

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Eu am luat reteta de pe culinar, pusa de Afrodita, si mi-a placut mult de tot. E insiropata si tare buna.

Pentru blatul alb, se separa ouale, se bat albusurile cu zaharul, se adauga pe rand, galbenusurile, apoi faina omogenizata cu praful de copt. Se toarna in tava unsa si tapetata ( 25x35 cm ), si se lasa pana trece testul scobitorii.
Pentru cele doua blaturi maro, se separa ouale si se bat albusurile cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul, cacaoa si alternativ vu faina si laptele. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Compozitia se imparte in doua si se coc doua blaturi in acceasi tava ( 25x35 cm ) tot pana trec testul scobitorii.

Pentru sirop se caramelizeaza zaharul, se adauga laptele, apooi romul si se lasa, la foc foarte mic, sa se lege.
Pentru crema se amesteca laptele cu faina si amidonul, apoi se pun la fiert. Se lasa pana devine ca budinca, apoi se raceste. Separat se mixeaza untul moale, cu zaharul, cacaoa si romul. Se adauga budinca cate putin in crema de unt.

Pentru asamblarea prajiturii se pune un blat maro, se insiropeaza, se pune 1/2 din crema, apoi blatul galben insiropat si el, gemul , restul de crema si se acopera cu celalalt blat maro.
Se glazureaza dupa preferinta.
Daca faceti prajitura in tava mai mica, reduceti corespunzator cantitatile, pentru ca altfel va iesi prea " aluatoasa ".

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri