Prajitura Twix

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Prajitura Twix

Ingrediente

  • Faina: 200 g, pentru blat
  • Unt: 100 g, pentru blat
  • Zahar: 100 g, pentru blat
  • Lapte condensat: o cutie
  • Unt: 125 g
  • Sirop de artar: 30 g
  • Ciocolata cu lapte: 200 g, pentru glazura
  • Unt: 1 cub
  • Lapte: 1-2 linguri

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Faina, zaharul si untul se framanta intre degete, Se presara uniform intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hirtie de copt si se preseaza bine cu palma. Se coace cam 30 de minute la foc mic (160 C).

Separat, se amesteca intr-un ibric componentele pentru caramel. Se pune ibricul mai intii la foc mare, pina incepe sa fiarba compozitia, apoi se da focul la minim si se tine cam 20-30min Se amesteca continuu Caramelul trebuie sa iasa gros, de culoare maro deschis. Dupa ce s-a racit blatul, se toarna caramelul peste el si se intinde uniform. Se da prajitura la rece pentru vreo jumatate de ora.

Glazura, se topeste ciocolata si se intinde peste prajitura. se poate adauga in glazura un cubulet de unt si putin lapte.

Se da prajitura la rece pina se intareste glazura, apoi se taie bucati (reteta Natalia-Balbina)



sursa retetei: Natalia desprecopii

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri