Prajitura usoara cu cirese din compot

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Prajitura usoara cu cirese din compot

Ingrediente

  • Oua: 8
  • Zahar: 120 g
  • Faina: 80 g
  • Amidon: 20 g.
  • Cacao: 30 g
  • Gelatina: 6 foi , pentru crema
  • Iaurt: 400 g, pentru crema
  • Zahar: 150 g, pentru crema
  • Compot de cirese: 1 borcan, pentru crema
  • Frisca lichida: 300 ml, pentru crema
  • Zahar pudra: , pentru ornat

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis
Am vazut aceasta prajitura pe unul din blogurile de pe care as incerca toate retetele daca as avea timp... cel al Laurei Sava. Mi-a placut cum arata si mi-am zis sa o incerc... Am facut-o de ziua mea si a fost foarte buna... Pare multa crema... dar nu e... Este o crema incredibil de pufoasa si usoara (si de preparat, dar si usoara la gust... e delicioasa). Denumirea cu care se gasete pe blogul Laurei Sava este de "prajitura usoara cu iaurt, frisca si cirese".. eu i-am scurtat putin denumirea.
Nu mi-a iesit asa de aspectuoasa ca cea a Laurei, dar va asigur ca este delicioasa! (sotul nu prea a vrut sa manance, dar in final cand sa guste a zis "ce multa crema!!" dupa ce a termiat o portie a zis "da e buna"... )

Dar sa trecem la ingrediente si preparare.. Am sa dau copy la reteta Laurei, dar am sa va zic si parerile mele.

Incingeti cuptorul la 200 grade C.
Separati ouale; amestecati galbenusurile cu zaharul. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati-le galbenusurilor. Adaugati faina, amidon, cacao, toate in prealabil cernute. Amestecati totul cu o spatula (nu cu mixerul)
Turnati compozitia intr-o tava intinsa (cea din dotarea aragazului e super), unsa si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie de copt:

Coaceti 10-12 minute; rasturnati apoi blatul pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar sau pe o hartie de copt. Indepartati cu grija hartia de pe blat si taiati-l pe jumatate
Desfaceti borcanul cu cirese (daca au samburi, nu uitati sa-i scoateti )
Asezati o jumatate de blat intr-o forma tapetata cu folie transparenta (pentru ca folia sa adere bine, stropiti forma cu apa). Insiropati blatul cu siropul preferat. (eu, ca de obicei- cu sirop de zahar ars)
Inmuiati foile de gelatina in apa rece (cat sa se sclade bine )Scurgeti borcanul cu compot si incalziti sucul. Topiti gelatina in suc (aveti grija, amestecul nu trebuie sa fiarba). Lasati sa se raceasca. Adaugati ciresele.Amestecati iaurtul cu zaharul; turnati deasupra compozitia cu cirese si amestecati usor. Bateti frisca si incorporati-o amestecului rezultat. Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute.
Intindeti apoi crema pe jumatatea de blat insiropata; puneti deasupra cea de-a doua jumatate de blat, si ea insiropata. Lasati la frigider peste noapte; crema este destul de lichida, dar dupa o noapte la frigider devine incredibil de pufoasa.
Taiati marginile astfel incat bucatile din mijloc (cele de prezentare :P) sa fie drepte.Taiati-o in aproximativ 12-14 bucati.
Serviti-o simpla sau pudrata cu zahar pudra.

Mie nu mi-a iesit lichida compozitia de crema inainte sa o dau la frigider... Motiv pentru care am lasat-o la frigider doar 10 min.
Parerea mea ca as fi putut coace 2 blaturi in tava de 24/34 si ar fi fost si stratul de crema mai putin inalt... dar va asigur ca si asa a fost delicios... fara sa ai senzatia ca e multa crema atunci cand mananci... Pot sa va zic eu care am "ras" tot ce a ramas pe castronul in care am facut crema...
Cat despre marginile prajiturii... dupa ce le-am taiat le-am pus la pahare transparente si le-am dat invitatilor sa manance cu lingurita.. Au papat TOT....
Multumesc Laura de reteta!

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri