Prajitura Valentino

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Prajitura Valentino

Ingrediente

  • Oua: 5, pentru blat
  • Zahar: 7 linguri, pentru blat
  • Apa: 2 linguri, pentru blat
  • Ulei: 1 lingura, pentru blat
  • Faina: 5 linguri, pentru blat
  • Cacao: 2 linguri, pentru blat
  • Praf de copt: 1, pentru blat

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss

Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana se albesc si se topeste zaharul.
Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt. Apoi albusurile, avand grija sa amestecam incet, de sus in jos, sa nu se lase. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic 25-30 minute
Dupa ce se raceste, se taie in doua si se insiropeaza. Eu am amestecat suc de visine cu putina visinata si am insiropat blaturile.


Crema:

-500 ml creme pariserie
-300 g branza de vaci
-250 g zahar
-2 plicuri vanilie

Branza se amesteca cu zaharul si vanilia si se bate cu mixerul pana devine cremoasa. Apo treptat se adauga frisca batuta. Iese o crema incredibil de fina si foarte foarte buna.

Blatul insiropat se unge cu dulceata de visine.

Peste dulceata se adauga jumatate din crema. Apoi al doilea blat insiropat si deasupra restul de crema.

Glazura se prepara din o budinca de vanilie, o lingura zahar si 500 ml suc de visine.
Se fierbe amestecand continuu sa nu se prinda. Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste putin.
Nu trebuie lasata sa se raceasca de tot pentru ca nu se mai poate turna pe prajitura. De asemeni, e important sa se amestece dupa ce se ia de pe foc, sa nu faca pojghita deasupra.
Se pune glazura pe prajitura, insa nu se toarna toata odata ci se pune treptat cu lingura

dupa racire se taie prajitura

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri