Prajitura Ziua si Noaptea

postat de Retete in Imagini, in Dulciuri de post, pe 19 August 2013
Prajitura Ziua si Noaptea

Ingrediente

  • Ulei: 12 linguri
  • Zahar: 14 linguri
  • Apa: 14 linguri
  • Praf de copt: 2 lingurite
  • Faina: 18 linguri
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Esenta de vanilie: dupa gust
  • Nuca: 1 cana
  • Cacao: 2 linguri

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Dulciuri de post
Mod de Preparare

sursa retetei: Monica-Elizabet

Se amesteca cu mixerul intr-un vas, apa, zaharul si uleiul zaharul vanilat, se adauga faina amestecata cu praful de copt, se pune esenta de vanilie
apoi se imparte in doua compozitia si intr-una din ele se adauga 2 linguri de cacao si se amesteca bine.
Se tapeteaza o tava 20/20 cm se toarna compozitia neagra, apoi cea alba(sau invers) si se pune la cuptor la foc potrivit pentru 25 de min. intre timp se face o
glazura din 6 linguri de ulei, 6 linguri de apa, 6 linguri de zahar si 2 linguri de cacao, se pun pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o smantana.
cand este gata prajitura si se racoreste putin se toarnea glazura deasupra se lasa la frigider pentru o ora apoi se taie.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri