Prajtura cu jeleu de visine

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 30 August 2013
Prajtura cu jeleu de visine

Ingrediente

  • Albusuri de ou: 6
  • Zahar: 6 linguri
  • Praf de copt: 1
  • Ulei: 6 linguri
  • Faina: 8 linguri
  • Galbenus de ou: 6, pentru crema
  • Zahar: 300 g, pentru crema
  • Margarina: 250 g, pentru crema

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Cretu-veronica22
punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,
deasupra asezam jumatati de visine si dam la cuptor 30 min la foc mediu.


Crema:
6 galbenusuri se amesteca cu 300 gr zahar, pe baie de abur pana devin spumoase .

Amestecam apoi compozitia cu 250 gr margarina pentru creme si intindem stratul de crema peste blatul copt si racit.

dam prajitura la frigider.
In acest timp visinele le punem la foc mic impreuna cu 200 gr zahar.
Siropul obtinut se amesteca cu 20 gr gelatina dizolvata in putina apa rece.

In tava in care am copt prajitura punem folie alimentara si turnam jeleul.de asemeni punem si visinele
.Lasam sa se racesca si sa se coaguleze bine.punem jeleul peste prajitura si cu ajutorul uscatorului de parincalzim putin folia sa o putem desprinde usor de pe jeleu.

Portionam si servim

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri