Puding cu surprize

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Puding cu surprize

Ingrediente

  • Gelatina: 2 plicuri
  • Fructe de padure: cat este necesar
  • Kiwi: 1 bucata
  • Unt la temperatura camerei: 120 g
  • Lapte: 400 ml
  • Faina: 3 linguri
  • Zahar: 5 linguri
  • Oua: 2 bucati
  • Zahar vanilat : 1 plic

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  America

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

2 pliculete gelatina(unul tranparent si unul rosu) pe care le punem inca de la inceput la inmuiat in castronele separate cu cate 5 linguri de apa rece

fructe de padure si/sau capsuni + 1 kiwi spalate, curatate si lasate la scurs

Se dizolva faina in lapte rece, cu grija sa nu se formeze cocoloase

Ouale se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat apoi se adauga in laptele amestecat cu faina

Se pune aceasta crema la fiert pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde, din momentul in care incepe sa fiarba se lasa 1 min

Gelatina transparenta se incalzeste putin pana devine lichida apoi se adauga in crema luata de pe foc

Apoi se adauga in crema untul taiat bucatele, se mixeaza bine

Crema obtinuta se imparte in doua castroane

Am pus intr-un blender mure+capsuni cat iei in 2 pumni...si se mixeaza bine sa obtinem pasta

Gelatina rosie(inmuiata si ea) se pune la incalzit pana se lichefiaza apoi se adauga intr-unul din castroanele cu crema alba impreuna cu pasta de fructe si se mixeaza bine

In momentul acesta avem 2 creme(pudinguri) unul alb si unul cu fructe de padure

Se pune folie de plastic intr-un castron(in care intra aproximativ 650 ml apa...am masurat ca sa stiti cam cat de mare trebuie sa fie) si apoi se rastoarna in el crema alba...se intinde pe toti peretii castronului, se pune in congelator pentru cateva minute se mai scoate si iar se intinde pe pereti...pana se intareste bine si nu se mai lasa crema pe fundul castronului

Acum este momentul sa punem crema de fructe de padure peste crema alba intarita din castron

Lasam din nou la congelator pentru 10 min apoi chiar in mijlocul castronului punem cateva fructe(eu am pus vreo 5 mure si 3 capsuni taiate felii

Se acopera si se lasa sa se raceasca si intareasca bine...pentru aproximativ o ora

Se intoarce castronul, se scoate folia...
Deasupra chiar pe mijloc se unge pudingul cu putin gem apoi se decoreaza cu mure numai pe mijloc

iar pe langa puging se picura dulceata si se pun felioare de kiwi

Apoi se taie nimeni nu banuieste ca in interiorul cremei albe se afla aceasta surpriza

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri