Pui exotic cu ananas si cuscus

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu carne, pe 22 August 2013
Pui exotic cu ananas si cuscus

Ingrediente

  • Pulpe de pui: 3
  • Ananas: 1/2
  • Unt: 2 linguri
  • Ardei gras galben: 1
  • Ardei gras rosu: 1
  • Ardei gras verde: 1
  • Supa de pui: 250 ml
  • Lamaie verde: 1
  • Ardei iute: 2
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Cuscus: 250 g

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  3

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Insulele Hawaii

Categorii:

   Mancaruri cu carne
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis
Am incercat o reteta din revista \"Click, pofta buna\"... nu mai mancasem niciodata cucus (nici nu stiam cum arata) si cu aceasta ocazie am vazut si ce gust are ananasul proaspat (doar in compot il mancasem) si pot zice ca e delicios (ananasul)... eu il credeam fad si atzos. Reteta am respectat-o intocmai pt ca nu am mai incercat pana acum asemenea retete exotice de mancare... si nu voiam sa risc... Ca aspect, e identic cu poza din revista, ca gust insa... nu pot zice ca sunt incantata, dar fiecare cu gusturile lui- asa cum eu sunt ciocoholic inraita, dar nu imi place ciocolata neagra, altii adora aceasta ciocolata... deci... fiecare cu gusturile lui... Asa si cu aceasta mancare ...

Dezoseaza pulpele de pui si le tai cubulete cat vrei de mari. Cureti ananasul, il tai fasii mai groase si apoi cuburi. Ardeii grasi ii tai julien.
Intr-o cratita topesti o lingura de unt si calesti bine cuburile de carne. Cand carnea s-a rumenit putin, pui peste carne ardeii grasi taiati, ardeii iuti intregi si ananasul. Calesti bine.

Adaugi in cratita putina apa, jumatate de lamaie taiata felii rotunde, sare si piper, dupa gust. Cand scade zeama, iar carnea si legumele s-au inmuiat, opresti focul.
Intr-o cratita pui supa de pui si o lingura de unt. Cand da in fiert torni cuscus-ul. Lasi vasul acoperit 20 min. Mai asezi cratita pe foc, adaugi sare, piper, zeama de lamaie, si mai calesti putin.Asezi cuscus pe farfurie si deasupra carne cu legume

ardeii, ananasul si lamaia taiate:

carnea se caleste in unt

se adauga ardeii grasi, ananasul si ardeii iuti intregi

dupa ce s-au calit cele de mai sus adaugam lamaia, sare/delikat, piper si putina apa (eu am pus o cescuta si jumatate)

dupa ce a scazut zeama:

in supa de pui data in cloco cu o lingura de unt adaugam cuscus-ul si arata asa:

dupa 20 min lasat acopertit, mai punem pe foc la calit cuscus-ul cu zeama de lamaie, piper si sare (eu le-am calit 5 min, amestecand la ~30 sec)

punem in farfurie cuscus:
peste cuscus aranjam carnea cu legume si ananas... Aranjamentul arata identic cu revista de unde m-am inspirat... dar gustul nu m-a incantat...

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri