Pui grecesc in sos de iaurt

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu carne, pe 15 Iulie 2013
Pui grecesc in sos de iaurt

Ingrediente

  • Iaurt: 750-800 gr
  • Cimbru: putin
  • Usturoi: 3 catei
  • Sare: putin
  • Piper: putin
  • Piept de pui: 300-400 gr

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  4-5

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Grecia

Categorii:

   Mancaruri cu carne
Mod de Preparare

Aceasta reteta am luat-o dintr-o carte de bucate 'ethnic cuisine'
cu retete din toata lumea.

In esenta e o reteta greceasca.tradus titlul in mare'pui grecesc gen kabobs
(pe bete de frigarui),cu sos de iaurt.

Eu am pus un pic de sare si piper pe bucatile de pui taiate patrate

Dupa care le-am asezat pe un vas termorezistent.

Am facut un sos din 750-800Gr. iaurt,cimbru,3 catei de usturoi.

Se pune si marar sau patrunjel proaspat tocat marunt in sos.eu nu am avut decat congelat si nu am pus.

Jumatate din sos se pune peste carne si se lasa la macerat o ora,eu am lasat 3 ore. La frigider bineinteles

Apoi se pune la cuptor la 380-400grade F.(190-200grade C)aprox.45 de minute.

Jumatate din sos se pastreaza si se serveste la masa

Reteta postata in forum de Mary5

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri