Pui la cuptor cu cartofi

postat de Silvia, in Mancaruri cu carne, pe 23 Octombrie 2013
Pui la cuptor cu cartofi

Ingrediente

  • Ulei de floarea soarelui: 3-4 linguri
  • Sare: dupa gust
  • Condimente pentru carne de pui: dupa gust
  • Cartofi albi: 0,5 kg
  • Pui intreg: 1,5 kg
  • Apa calda: o cana

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  180 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Mancaruri cu carne
Mod de Preparare

Pasul 1. Spalat si condimentat puiul

Spalat si condimentat puiul

Se spala puiul, se sareaza si se condimenteaza cu condimentele pentru pui.

Pasul 2. Cartofii

Cartofii

Apoi curatam cartofii ii taiem in 4 pe lungime si ii condimentam cu sare si o lingura de ulei.

Pasul 3. Asezarea ingredientelor in tava

Asezarea ingredientelor in tava

Ungem o tava cu doua linguri de ulei si punem o cana de apa, asezam puiul si cartofii si bagam tava la cuptor o ora jumate pana se rumeneste frumos. Pana sa se rumeneasca, din cand in cand luam cu o lingura zeama din tava si punem peste pui. Trebuie sa aveti pregatit pe aragaz un ibric cu apa, un pic de ulei si condimente ca atunci cand scade zeama din tava sa adaugam cate putin pana ce puiul e frumos rumenit si gata de servit.

Pasul 4. Produsul final

Produsul final

Se poate servi cu mujdei de usturoi, salata de varza... dupa preferinta.

Pofta buna.

Reteta în Imagini
  • Spalat si condimentat puiul Spalat si condimentat puiul
  • Cartofii Cartofii
  • Asezarea ingredientelor in tava Asezarea ingredientelor in tava
  • Produsul final Produsul final
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri