Pulpa de miel la cuptor in sos de mustar si miere

postat de Retete in Imagini, in Fripturi, pe 15 August 2013
Pulpa de miel la cuptor in sos de mustar si miere

Ingrediente

  • Pulpa de miel: in functie de cate portii doriti
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Ceapa: in functie de cate portii doriti
  • Usturoi: dupa gust
  • Mustar: dupa gust
  • Smantana: in functie de cate portii doriti
  • Sos de soia: in functie de cate portii doriti
  • Ierburi aromatice: dupa gust
  • Miere: dupa gust
  • Zeama de lamaie: dupa gust
  • Vin alb: cat este nevoie
  • Usturoi: dupa gust

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  2-6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Fripturi
Mod de Preparare

Pulpa de miel se fasoneaza se spala bine si se lasa putin la scurs
Intr-o tava incapatoare se stropeste cu putin ulei si se aseaza un strat generos de ceapa taiata felii
Se pipereaza pulpa de miel pe o parte si se aseaza cu partea piperata in jos
Peste pulpa se pune din nou piper macinat si un strat generos de ceapa taiata felii
Se acopera cu o folie si se lasa la frigider de pe o zi pe alta

A doua zi se indeparteaza toata ceapa
Se sareaza dupa gust pulpa de miel se condimenteaza cu zataar(sau orice ierburi aromatice doriti...cimbru, maghiran, etc)
Se unge pulpa de miel pe ambele parti cu un "sos" preparat din mustar amestecat cu miere si putina zeama de lamaie
Se unge o tava cu putin ulei, se aseaza pulpa de miel, se rastoarna 1-2 cani cu apa, se acopera tava f bine cu o folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mic-potrivit
Se incearca mereu cu furculita pentru a vedea cand este gata...nu "coaceti" f tare pulpa fiindca se intareste

Cand este gata se dezoseaza pulpa, se taie felii subtiri de carne se aseaza intr-o alta tava(poate fi in vas de yena din care sa serviti direct friptura)
Atentie! pastrati sosul din tava!!!
Se stropeste carnea cu vinul, se acopera din nou cu folie de aluminiu si de data aceasta se pune in cuptor doar pentru cateva minute exact cat sa se formeze aburi de vin+usturoi ce vor da o aroma minunata fripturii

Strecurati bine sosul din tava, condimentati cu sare, piper si iaerburi aromatice dupa gust, adaugati mustar, miere si zeama de lamaie in cantitatile dorite si puneti pe foc intr-o craticioara mica, atunci cand ajunge la fierbere adaugati 2-3 linguri de smantana, lasati 1 min si inchideti focul
Acest sos acompaniaza friptura de miel si garnitura in cazul nostru cartofi noi sotati in unt

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri