Rasucite cu crema de vanilie

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 3 Septembrie 2013
Rasucite cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Faina: 300 gr
  • Zahar: 2 linguri
  • Sare: un varf
  • Unt topit: 25 gr
  • Lapte caldut: 160 ml
  • Oua: 1
  • Drojdie uscata: 3 gr
  • Ulei: 50 gr - pentru uns
  • Zahar pudra: 3 linguri
  • Lapte: 1 lingura

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aluaturi diverse
Mod de Preparare

Glazura: Se amesteca 3 linguri de zahar pudra 1 ligura lapte ( sau lapte de cocos)

Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina - peste care se toarna laptele caldut.

Se lasa la umflat cam 10-15 minute.

Cand se umfla maiaua, se rastoarna peste celelalte ingrediente si se pune totul al framantat la robot, cam 10 minute.

Se lasa la crescut 50 de minute, apoi se framanta din nou si se mai lasa 5 min.

Se intinde f putin aluatul cu sucitorul si se unge cu putin ulei

Apoi se lasa 5 min si se intinde o foaie subtire se unge cu unt topit

Se impatureste in 3 se pune crema pe mijloc se unesc marginile aluatului si se intoarce cu fatza in jos

Apoi se taie fasii de 2 cm se rasucesc si se mai lasa la crescut in tava 30 min,

Se pun la cuptor pentru 10-15 min la 180 grade .

Dupa ce se racesc se ung cu glazura

Sursa retetei: culinar

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri