Rata Peking

postat de Retete in Imagini, in Fripturi, pe 15 August 2013
Rata Peking

Ingrediente

  • Rata intreaga: 1
  • Miere: 5 linguri,pentru sosul marinat
  • Sare: dupa gust,pentru sosul marinat
  • Sherry: 150 ml,pentru sosul marinat
  • Amidon: 1 lingura,pentru sosul marinat
  • Ghimbir: 1/2 lingurita,pentru sosul marinat
  • Castraveti: 2-3
  • Ceapa verde: 1 legatura
  • Sos mango chutney, prune sau hoi sin: cat este nevoie
  • Clatite chinezesti: cat este nevoie

Specific:

  Asiatic

Timp Preparare:

  180 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  China

Categorii:

   Fripturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de anangel_lexi

Reteta am luat-o de pe site-ul all-food.ro

Se curata rata bine de eventualele resturi de pene de sub aripi si i se taie varfurile aripilor. Se pun la fiert cei 2 l de apa cu sarea. Cand apa a inceput sa fiarba se pune rata si se fierbe timp de 3 minute. Daca rata nu a fost in intregime acoperita de apa, se intoarce dupa 1,5 minute, astfel ca partea ramasa afara sa poata fierbe si ea. Dupa ce au trecut cele 3 minute, se lasa la scurs pana a doua zi dimineata. (Nu am facut poze la aceasta etapa).
A doua zi se pregateste sosul marinat astfel: sherry-ul se incalzeste si se toarna peste miere pana cand mierea s-a topit. Se adauga sarea, amidonul si ghimbirul. Se amesteca bine pana se dizolva sarea si amidonul. Se pune rata intr-un vas suficient de mare ca sa o puteti intoarce cu usurinta de pe o parte pe cealalta (eu am folosit ligheanul in care framant aluatul de cozonaci, e cel mai mare vas pe care-l am ). Se freaca bine de tot rata pe toate partile cu sosul marinat si se toarna putin sos si in interiorul ratei. Apoi se toarna restul de sos in vasul respectiv. Lasati rata in acel sos cate 10 minute pe fiecare parte, timp de o ora
Dupa ce s-a marinat bine, lasati rata la uscat pe un gratar timp de 6 ore. Se poate folosi chiar si un ventilator pentru a se usca mai bine.
Dupa 6 ore se preincalzeste cuptorul la 200 de grade si se pune jos de tot o tava cu apa si ulei. Apoi se pune rata pe un gratar sau rotisor (daca aveti) si se da cuptorul la 180 de grade.
Se lasa la cuptor timp de 30 de minute cu pieptul in sus, apoi 45 de minute cu pieptul in jos, dupa care inca 30 de minute cu pieptul in sus.
Dupa aceea se scoate si se taie fasii
Se aseaza fasiile de carne pe foile de clatite (wrapuri) impreuna cu ceapa tocata, feliile de castraveti si sosul Mango Chtuney, Hoi Sin sau de prune.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri