Ratatouille - Ghiveci de legume

Ingrediente
- Vinete: cat se doreste
- Rosii: cat se doreste
- Ardei: cat se doreste
- Ceapa: cat se doreste
- Dovlecei: cat se doreste
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Busuioc: putin
- Oregano: putin
- Usturoi: putin
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
90 de minutePortii:
3-4Complexitate:
MediuTara:
FrantaCategorii:
Mancaruri cu legumeVa amintiti de Remy, soricelul bucatar care spunea ca oricine poate sa gateasca? Cum mi-a placut enorm desenul animat si bazandu-ma pe cuvintele lui Remy ca pot gati…bine poate oricine gati da secretul sa iasa ceva comestibil e dragostea si pasiunea cu care faci mancarea…am purces la dezmierdat legume alese de pe meleaguri romanesti, turcesti si cam atat…
Ratatoille…mai pe romaneste Ghiveci sau italieneste Caponata, e o mancare frantuzeasca din regiunea Provence, bazata pe legume: vinete, ardei, ceapa, rosii, dovlecei, si apoi fiecare mai adauga ce vrea: cartofi, morcov, etc! Legumele se pot cali separate su toate odata.
Toate legumele le-am taiat cuburi, primele la calit am pus vinetele, dupa vreo 5 min am adaugat restul legumelor si le-am lasat acoperite cu capac pe foc vreo 20min, am pus sare, piper, usturoi, am mai lasat un pic si la final am pus busuioc si oregano!
O mancare rapida, pe cat de simpla pe atat de gustoasa!
Reteta postata in forum de Oana
Sursa de inspiratie: Wikipedia
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |