Ratatouille - Ghiveci de legume

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 15 Iulie 2013
Ratatouille - Ghiveci de legume

Ingrediente

  • Vinete: cat se doreste
  • Rosii: cat se doreste
  • Ardei: cat se doreste
  • Ceapa: cat se doreste
  • Dovlecei: cat se doreste
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Busuioc: putin
  • Oregano: putin
  • Usturoi: putin

Specific:

  European

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  3-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Franta

Categorii:

   Mancaruri cu legume
Mod de Preparare

Va amintiti de Remy, soricelul bucatar care spunea ca oricine poate sa gateasca? Cum mi-a placut enorm desenul animat si bazandu-ma pe cuvintele lui Remy ca pot gati…bine poate oricine gati da secretul sa iasa ceva comestibil e dragostea si pasiunea cu care faci mancarea…am purces la dezmierdat legume alese de pe meleaguri romanesti, turcesti si cam atat…

Ratatoille…mai pe romaneste Ghiveci sau italieneste Caponata, e o mancare frantuzeasca din regiunea Provence, bazata pe legume: vinete, ardei, ceapa, rosii, dovlecei, si apoi fiecare mai adauga ce vrea: cartofi, morcov, etc! Legumele se pot cali separate su toate odata.

Toate legumele le-am taiat cuburi, primele la calit am pus vinetele, dupa vreo 5 min am adaugat restul legumelor si le-am lasat acoperite cu capac pe foc vreo 20min, am pus sare, piper, usturoi, am mai lasat un pic si la final am pus busuioc si oregano!

O mancare rapida, pe cat de simpla pe atat de gustoasa!

Reteta postata in forum de Oana
Sursa de inspiratie: Wikipedia

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri