Red Velvet Cake

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Red Velvet Cake

Ingrediente

  • Faina: 250 g - blat
  • Sare: 1 lingurita
  • Cacao: 2 linguri
  • Unt nesarat: 113 g
  • Zahar: 300 g
  • Oua: 2 bucati
  • Vanilie: 1 lingurita
  • Colorant rosu: 1 lingurita
  • Lapte batut: 2 linguri
  • Otet alb: 1 lingurita
  • Bicarbonat de sodiu: 1 lingurita

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Oana

Prima data am vazut tortul pe Joy of baking si am ramas cu gandul la el, acum ceva vreme l-am vazut si pe blogul lui Edith si am zis gata trebuie sa-l fac!

Într-un bol împreună cerne faina, sare, si praful de cacao
Se bate untul cu mixerul 2-3 minute, se adauga zaharul se bate bine, apoi se adauga ouale pe rand si vanilia. Separat se amesteca laptele batut cu colorantul. Cu mixerul la viteza mica se adauga alternativ faina si lapte batut peste crema de unt, se incepe si se termina cu faina!
Se preincalzeste cuptorul la 175 grade, aluatul de tort se pune intr-o forma de 23 cm(eu am avut de 25,5 si a iesit f bine) si se coace 25-30 min. In reteta de pe Joy spunea sa coacem separat 2 blaturi din compozitie dar cine avea timp :D
Crema de branza:
227 grame(eu am pus 200) crema de branza, la temperatura camerei
227 grame (eu am pus 250) de branza mascarpone, la temperatura camerei
1 lingurita pur extract de vanilie
1 cană (115 grame)) de zahăr
1 1 / 2 (360 ml) cupe frişcă
Se bat ci mixerul crema de branza si mascarponele, se adauga zaharul, vanilia si apoi frisca!
Eu am taiat blatul in trei, am pastrat firimituri pentru ornat, am imbracat si tortul in aceeasi crema si a iesit un tort foarte bun, cu un blat pufos si racoritor. La inceput ma gandeam ca nu e insiropat, dar nu e nevoie, datorita laptelui batut blatul e perfect.
Aaaa, blatul meu n-a iesit rosu, am uitat sa pun cacao :-\ :D cred ca asta a fost chestia, n-a mai fost contrast

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri