Risotto cu ruccola si patrunjel

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu orez, pe 22 August 2013
Risotto cu ruccola si patrunjel

Ingrediente

  • Ceapa: 1
  • Usturoi: 2 catei
  • Ulei de masline: 1 lingura
  • Vin alb sec: 100 ml
  • Orez bob lung: 250 g
  • Supa de legume: 800 ml
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Patrunjel: 1 legatura
  • Rucola: 1-2 legaturi
  • Parmezan: 80 g
  • Unt: 50 g

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Mancaruri cu orez
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Risotto, imi place la nebunie. Aproape cu orice. Asa ca am sa incerc toate retetele de risotto gasite in " secretele bucatariei ". Este singurul fel aprope de orez, pe care il mananca si Miculinul.

Se incinge uleiul si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga orezul si se lasa pana devine sticlos. Apoi se stinge cu vin. Se lasa pana se evapora tot vinul, apoi se adauga cate un polinic de supa de legume, amestacnd mereu. Nu se adauga urmatorul polonic, pana cel precedent nu a fost absorbit. Se curata rucola si se opareste impreuna cu patrunjelul. Se scoate din apa si se baga in apa cu gheata. Apoi se mixeaza cu un catel de usturoi si cu putin ulei de masline. Acest pesteo de ruccola se adauga peste orez. Se finiseaza cu unt si parmezan.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri