Risotto din orez negru cu fructe de mare

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu orez, pe 12 Iulie 2013
Risotto din orez negru cu fructe de mare

Ingrediente

  • Fructe de mare: 400 g
  • Orez negru: 250 g
  • Ulei de masline: cateva linguri
  • Unt: 25 de gr
  • Vin alb: 1 pahar
  • Patrunjel: 1-2 linguri
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Usturoi: 4 catei
  • Ceapa rosie: 1

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Italia
Mod de Preparare

Am fiert orezul separat apoi l-am pus in sita si l-am lasat la scurs

Intr-o tigaie adanca se pune uleiul de masline si usturoiul zdrobit si se lasa putin la calit

Se adauga fructele de mare scurse bine si se lasa pana se infierbanta bine

Se rastoarna paharul cu vin + 1 pahar cu apa si patrunjelul verde tocat, sare, piper si se lasa la fiert(amestecand incet, din cand in cand) pana cand sosul dispare complet

Intr-o alta tigaie se pune untul impreuna cu ceapa taiata subtire si se lasa pana cand aceasta din urma incepe sa "luceasca"

Se adauga peste ceapa, orezul fiert si scurs, se amesteca putin numai pana cand orezul se amesteca cu untul si ceapa

3/4 din cantitatea de fructe de mare se amesteca apoi cu orezul si ceapa, pastrand 1/4 din fructele de mare pentru decor

Punem risotto intr-o forma (de care doriti, patrata, dreptunghiulara, cesti de cafea) apoi rasturnam pe farfuria in care dorim sa-l servim, ornam deasupra cu fructe de mare, si feliute de lamaie

Reteta de pe Menu di Angela

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri