Risotto din orez negru cu fructe de mare

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu orez, pe 15 Iulie 2013
Risotto din orez negru cu fructe de mare

Ingrediente

  • Fructe de mare: 400 g
  • Orez: 250 g
  • Ulei de masline: cateva linguri
  • Unt: 25 g
  • Vin alb: 1 pahar
  • Patrunjel: 1-2 linguri
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Usturoi: 4 catei
  • Ceapa rosie: 1 buc (mica)

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Italia

Categorii:

   Mancaruri cu orez
Mod de Preparare

Reteta de pe Menu di Angela
cu mici modificari
Am fiert orezul separat apoi l-am pus in sita si l-am lasat la scurs
Intr-o tigaie adanca se pune uleiul de masline si usturoiul zdrobit si se lasa putin la calit
Se adauga fructele de mare scurse bine si se lasa pana se infierbanta bine
Se rastoarna paharul cu vin + 1 pahar cu apa si patrunjelul verde tocat, sare, piper si se lasa la fiert(amestecand incet, din cand in cand) pana cand sosul dispare complet
Intr-o alta tigaie se pune untul impreuna cu ceapa taiata subtire si se lasa pana cand aceasta din urma incepe sa "luceasca"
Se adauga peste ceapa, orezul fiert si scurs, se amesteca putin numai pana cand orezul se amesteca cu untul si ceapa
3/4 din cantitatea de fructe de mare se amesteca apoi cu orezul si ceapa, pastrand 1/4 din fructele de mare pentru decor
Punem risotto intr-o forma (de care doriti, patrata, dreptunghiulara, cesti de cafea) apoi rasturnam pe farfuria in care dorim sa-l servim, ornam deasupra cu fructe de mare, si feliute de lamaie

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri