Rolls Cinnabon - Rulouri cu scortisoara

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Rolls Cinnabon - Rulouri cu scortisoara

Ingrediente

  • Drojdie uscata: 2 si 1/2 lingurite - aluat
  • Lapte cald: 240 ml- aluat
  • Zahar: 100 g- aluat
  • Unt moale: 80 g- aluat
  • Sare: 1 lingurita- aluat
  • Oua: 2 bucati- aluat
  • Faina alba: 400-450 g- aluat
  • Zahar brun: 100 g - umplutura
  • Scortisoara: 2 si 1/2 linguri - umplutura
  • Unt moale: 80 g - umplutura
  • Unt: 90 g - glazura
  • Zahar pudra: 150 g - glazura
  • Crema de branza philadelphia: 90 g - glazura
  • Nuci: dupa gust - glazura
  • Sirop de caramel: dupa gust - glazura

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Ce-i drept prima data parca le-am vazut la anasia(le prezentase la ce-am gatit azi) dar nu si reteta...ceva asemanator (sau poate chiar asta facuse si clau acum ceva timp...dar cine m-a convins sa le fac a fost Miha Simiuc si de-acolo am ajuns la Gabi Cara si tot asa la Kyra...citind toate comentariile am adunat impresii si m-am apucat de treaba deci in concluzie multumesc tuturor

Am framantat aluatul in masina de paine, punand astfel ingredientele:
Laptele caldut in care am pus drojdia si am lasat 5 min, am pus apoi ouale amestecate ca la omleta, untul moalte, zaharul, sarea si faina si am pus pe programul de framantare si crestere(13 la Moulinex)
Aluatul este un pic lipicios dar nu trebuie sa se lipeasca de maini...eu am verificat doar daca este asa ca nu l-am framantat cu mana
Aluatul framantat se unge cu putin ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul

Pe masa de lucru se presara putina faina se rastoarna aluatul si se intinde o foaie de forma unui dreptunghi (40/55 CM) si o grosime de 1/2 de cm

Pentru umplutura sunt doua variante
1) fie se unge suprafata foii intinse(aluatul) cu unt se presara zaharul brun spoi scortisoara
2) untul moale se amesteca cu zaharul si scortioara apoi se intinde crema obtinuta peste blat(eu am ales a doua varianta)

Aluatul se ruleaza apoi pe lungime si cu o ata in bucati de 4-5 cm(e prima data cand tai asa un rulou si se taie super fain... am mai invatat ceva nou )
Mie mi-au iesit 9 bucati

Se aseaza rulourile in tava tapetata cu hartie de copt(eu aici nu am hartie buna se lipeste mai rau ca de tava asa ca mereu tapetez tava) la distanta unele de altele...ale mele tot s-au unit intre ele...

Se lasa la crescut cca 30 de min(eu n-am avut rabdare sa le las atat)
In acest timp se preincalzeste cuptorul la 200 gr
Rulourile se coc pentru 10-12 min(la mine a durat putin mai mult pana s-au bronzat)

In timp ce rulourile se coc amestecam cu mixerul ingredientele pentru glazura si cand sunt inca fierbinti(abia scoase din cuptor) rulourile se glazureaza apoi se presara nuci maruntite
asa cum am mai spus cine doreste poate servi si cu sos caramel

Jur ca n-am mancat aluat mai pufos ca acesta :)

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri