Rosii umplute cu doua creme

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 15 Iulie 2013
Rosii umplute cu doua creme

Ingrediente

  • Rosii: 20 (mici)
  • Branza philadephia: 250 g
  • Sunca presata: 150 g
  • Patrunjel: 1 leg
  • Busuioc: 1 leg
  • Brandy: 2 linguri
  • Ketchup: 1 lingura
  • Piper: dupa gust
  • Sare: dupa gust

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Italia
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Danelutza
Un aperitiv usor de facut, delicios si care dispare imediat de pe masa. Reteta o am din revista "Un mese in cucina"
Incepem intii sa preparam cele doua creme. Impartim in mod egal brinza, pe care o punem in doua castronele. Intr-unul adaugam lingura cu ketchup si o lingura de brandy (la alcool am renuntat pentru ca minca si domnisorica noastra)
Curatam, spalam si uscam bine patrunjelul si busuiocul, rupem frunzulitele la ambele "verdeturi", nici nu stiu daca e corect sa spun asa... le taiem marunt sau le bagam in robot, dar atentie, daca nu sint uscate bine, nu vom reusi sa le maruntim in robot.
In al doilea castronel adaugam patrunjelul si busuiocul si o lingura de brandy.
In revista au uitat sa scrie ce trebuie facut cu restul ingredientelor, asa ca aici am inventat. Am maruntit prosciutto cu instrumentul din imagine si am impartit in mod egal in cele doua castronele
am adaugat un pic de piper macinat si foarte putina sare, pentru ca prosciutto are destula, am amestecat incetisor cu furculita, pina cind am obtinut cremele din imagine, pe care le-am dat la rece in frigider, ca sa se intareasca brinzicaTrecem la curatatul rosiilor (reteta originala era cu ardei, dar eu m-am folosit de ingredientele culese din gradina). Spalam rosiile, le taiem capacelul de deasupra, iar cu cutitul taiem usurel imprejurul miezului de rosie, dupa care cu o lingurita extragem miezul si semintele
asezam toate rosiile pe hirtie absorbanta, cu partea fara capacel in jos, pentru a se scurge bine apa din ele. Le lasam asa, cam 20-30 minute. Asta e cea mai migaloasa operatiune...
Scoatem cremele de la frigider si incepem sa umplem rosiile, eu m-am folosit de pistolul pentru prajituri. Gata, va invit la masa

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri