Rulada cu crema de sampanie

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Rulada cu crema de sampanie

Ingrediente

  • Oua: 3 bucati - blat
  • Apa: 3 linguri- blat
  • Zahar: 6 linguri - blat
  • Faina: 6 linguri - blat
  • Sampanie: 350 ml - crema
  • Budinca de vanilie: 1 plic - crema
  • Zahar: 6 linguri - crema
  • Frisca: 400 ml - crema
  • Gelatina: 10 g - crema

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis

Am vazut intr-o zi pe blogul Lissei un Roll cu crema de sampanie... mi-a placut atat de mult ideea ca m-am gandit sa incerc si eu o rulada cu crema de sampanie... (mi-era frica sa risc cu multa crema la un loc... si m-am gandit ca intr-o rulada e distribuita altfe... ) si cu ocazia asta sa ma joc si eu cu ceva combinatii de culori pe blatul de rulada... asa.. sa nu fie plicticoasa...
Am facut-o eu in mare viteza... in acelasi timp incercand inca o mancare si o noua prajitura... era sa le fac praf pe toate... dar au iesit comestibile... toate... :)
Blat:
Am separat ouale, am batut albusul cu jumatate din zahar si galbenusurile cu restul de zahar si apa. Am adaugat faina in galbenusuri si apoi am incorporat si albusul. Am dat o parte din compozitie in alt vas si am amestecat niste cacao (o lingura). Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt. si am dat la cuptor 15-20 min.
Cand se scoate de la cuptor se ruleaza cu hartie de copt pe un sucitor si se lasa la racit.
Crema:
300 ml de sampanie impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita pe foc.
Budinca se amesteca cu 50 ml sampanie si se adauga peste sampania cu zaharul care este pe foc, amestecandu-se pana se ingroasa.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecandu-se din cand in cand.
Gelatina se lasa la umflat in cateva lingurite de sampanie si se topeste intr-o cratita cu apa fierbinte.
Se bate frisca bine, se adauga peste ea sampania cu budinca si gelatina dizolvata. Se da la frigider (aici eu nu am avut rabdare sa o las ca nu mai aveam timp...)

Crema se intinde pe foaia de blat si se ruleaza, se strange bine in hartie de copt sau folie (cum preferati) si se da la frigider cateva ore (de preferinta peste noapte).

Chiar si cu crema distribuita in strat mai subtie... mie mi s-a parut parca prea dulce... dar tot nu m-am putut abtine sa nu mananc (chiar daca am probleme cu colecistul... si tochitura nici nu pot sa gust macar...)

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri