Rulada cu crema de vanilie si mere

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Rulada cu crema de vanilie si mere

Ingrediente

  • Oua: 6 bucati - blat
  • Zahar: 250 g- pentru blat
  • Faina: 250 g - pentru blat
  • Praf de copt: 1 plic- pentru blat
  • Zahar vanilat : 1 plic- pentru blat
  • Ulei: 100 ml - pentru blat
  • Mere: 5 bucati - crema
  • Oua: 2 bucati- crema
  • Esenta de rom: 1 sticluta- crema
  • Scortisoara: 1 lingurita - crema
  • Zahar: 4-5 linguri- crema
  • Amidon de porumb: 3 linguri- crema
  • Unt: 30 g- crema

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat putin cate putin
galbenusurile se mixeaza cu uleiul adaugat cate putin
In albusuri se adauga alternativ cate o lingura de faina amestecata cu praful de copt si o lingura din compozitia de galbenusuri pana cand se termina ambele
Se coace in cuptorul preincalzit intr-o tava dreptunghiulara
Atentie a nu se lasa prea mult in cuptor fiindca devine casanta si nu se mai poate rula

Umplutura:
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare
Apoi se amesteca intr-un castron cu restul ingredientelor si se pun fie pe baie de abur fie in cuptorul cu microunde pana cand obtinem o compozitie legata, o crema de vanilie cu mere

Se intinde crema peste foaia de rulada, se presara o mana de stafide si se ruleaza cu ajutorul unei folii de staniol.Se infasoara strans si se da la frigider pentru cateva ore
Inainte de servire se poate pudra cu zahar sau se topeste ciocolata si se picura deasupra

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri