Rulada imbracata in aluat

postat de Retete in Imagini, in Fripturi, pe 16 August 2013
Rulada imbracata in aluat

Ingrediente

  • Muschi de porc/muschi de vita/piept de pui: in functie de cate portii doriti
  • Ficatei de pasare: 250 g
  • Ceapa: dupa gust
  • Morcovi: in functie de cate portii doriti
  • Usturoi pisat: dupa gust
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Marar verde: dupa gust
  • Oua: 4

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  2-6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Fripturi
Mod de Preparare

se alege un mushiuletz (de porc mai mare, sau unul de vita, pot sa fie si mai multe bucati de piept de pui) si se "decupeaza" astfel incat sa se obtina o bucata relativ dreapta...apoi se acopera cu o folie de plastic si bate cu ciocanul de snitele putin cate putin pana se face subtire. pana in 1/2 de cm...

Umplutura 250 gr ficatei se calesc putin, apoi se toaca
Se dau pe razatoare o ceapa,un morcov mic, 3-4 catei de usturoi pisati se calesc si se amesteca cu ficateii,
se adaugat sare piper, marar taiat marunt, 1 ou crud batut...daca compozitia este cam moale se poate pune 1 lingura de faina
intre timp se fierb 3 oua mai tare, se decojesc
Se aseaza umplutura cu ficatei peste muschiuletul de porc se ruleaza o data
apoi se aseaza si ouale pe mijloc si se ruleaza in continuare.
Se prinde rulada cu scobitori din loc in loc si se pune la cuptor in forma de cozonac
Se pune apa pana la jumatatea formei, punem o foaie de dafin, cateva boabe de piper si putina sare pentru vreo ora poate si mai bine si se tot roteste cand pe o parte cand pe alta

"imbracaminte" pentru rulada : 1 pliculetz de drojdie uscata 1 linguritza rasa de sare 2 linguri de miere 250 ml lapte 500-550 gr faina 25 gr unt drojdia se pune intr-o cana cu 2 linguri de apa caldutza si se lasa acolo pentru 15 min. se topeste putin untul, laptele sa fie caldutz, se pune sarea, mierea si se adauga drojdia si faina cate putin...se framanta si se lasa la crescut(o poti face dinainte sa aibe timp sa creasca cat este rulada la cuptor)
dupa ce rulada este gata se scot scobitorile, se intinde aluatul si se infashoara rulada in el, se unge cu galbenus de ou se presara putina sare , cimbru si se mai da la cuptor pana cand aluatul este copt(devine auriu)

sursa retetei: Monica-Elizabet

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri