Rulada tricolora

postat de Administrator, in Aperitive diverse, pe 28 Septembrie 2013
Rulada tricolora

Ingrediente

  • Oua: 2, pentru aluat verde
  • Ulei: 2 linguri, pentru aluat verde
  • Smantana: 1 lingura, pentru aluat verde
  • Faina: 2 linguri, pentru aluat verde
  • Praf de copt: 1 lingurita, pentru aluat verde
  • Spanac: 2 linguri, pentru aluat verde
  • Sare: dupa gust, pentru aluat verde
  • Oua: 2, pentru aluat galben
  • Ulei: 2 linguri, pentru aluat galben
  • Smantana: 1 lingura, pentru aluat galben
  • Faina: 2 linguri, pentru aluat galben
  • Praf de copt: 1 lingurita mica, pentru aluat galben
  • Branza rasa: 3-4 linguri, pentru aluat galben
  • Oua: 2, pentru aluat portocaliu
  • Ulei: 2 linguri, pentru aluat portocaliu
  • Smantana: 1 lingura, pentru aluat portocaliu
  • Faina: 2 linguri, pentru aluat portocaliu
  • Praf de copt: 1 lingurita, pentru aluat portocaliu
  • Pasta de ardei: 2 linguri, pentru aluat portocaliu
  • Sare: dupa gust
  • Crema de branza: 200 gr, pentru umplutura
  • Smantana: 3 linguri, pentru umplutura
  • Delikat: dupa gust

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aperitive diverse
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Dory.
Avem nevoie de trei boluri in care vom face in acelasi timp cele trei compoziti de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia in parte. Se prepara usor fiecare, asa ca se fac pe rand fara probleme.
Pentru aluatul verde, se separa ouale, iar cele 2 galbenusuri se freaca cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Separat albusurile se bat tare si se incorporeaza in primul amestec.

Pentru aluatul portocaliu se repeta acelasi procedeu ca mai sus, doar ca se inlocuieste spanacul cu 2 linguri pasta de ardei. Merge si pasta de rosii, dar culoarea nu va fi asa vie.

Pentru aluatul alb, la fel se repeta procedeul, dar folosind 2 linguri de branza sarata faramitata. Branza fiind sarata nu se mai adauga sare.

Cand toate sunt gata, in tava mare de la aragaz se pune o hartie de copt si se intind compozitiile alternandu-le dupa imaginatie, ca in amagime.
Se da la cuptor 15-20 de minute, apoi se scoate se rastoarma peste un prosop umed si se ruleaza.
Se lasa sa se raceasca iar intre timp crema de branza o frecam cu smantana si o condimentam cu vegeta.
Apoi o intindem pe rulada si o rulam din nou.
Se da la rece. Se taie inainte de servire.
(sursa: culoriledinfarfurie)

Reteta în Imagini
Mod de Servire

rulada

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri