Rulouri cu branza telemea

postat de Retete in Imagini, in Aperitive cu foietaj, pe 16 August 2013
Rulouri cu branza telemea

Ingrediente

  • Branza telemea: 350 g
  • Marar/alte ierburi aromatice: dupa gust
  • Oua: 1 bucata
  • Apa: 100 ml
  • Lapte: 1oo ml
  • Unt: 30 g
  • Drojdie uscata: 1 plic
  • Sare: 1 lingurita
  • Zahar: 1 lingurita
  • Faina: cat cuprinde

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aperitive cu foietaj
Mod de Preparare

sursa retetei: Monica-Elizabet

se pune drojdia la inmuiat in lapte cu zahar cand se umfla se amesteca cu oul, untul topit, apa si sarea apoi se adauga faina putin cate putin pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana.se framanta cateva minute si se lasa la crescut aproximativ 30 de min
Se imparte aluatul in bucati egale si se intind foi dreptunghiulare(destul de subtiri) pe fiacere foaie punem intr-un capat bucati de branza taiate baghete putin mai groase decat un deget, se presara ierburi aromatice taiate marunt, se ruleaza fiecare foaie intr-un rulou
Se aseaza rulourile in tava la distanta unele de altele
ungem cu galbenus de ou, se presara seminte de susan sau orice doriti
se mai lasa la crescut 10-15 min apoi se pune tava in cuptorul preincalzit pana cand sunt rumenite deasupra
se servesc ca atare sau se taie in rondele mai mici fiecare rulou

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri