Sabzi Polou - Orez iranian cu ierburi proaspete

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu orez, pe 15 Iulie 2013
Sabzi Polou - Orez iranian cu ierburi proaspete

Ingrediente

  • Ceapa verde: 1/2 cana
  • Marar verde: 1/4 cana
  • Patrunjel verde: 1/2 cana
  • Coriandru verde: 1/2 cana
  • Unt: 1/4-1/2 cana
  • Orez: 4-5 cani

Specific:

  Arabesc

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  3-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Iran

Categorii:

   Mancaruri cu orez
Mod de Preparare

In Iran,se serveste cu peste prajit.Eu l-as manca oricand,daca s-ar gasi si la noi ierburi ca la ei. Un kg de ierburi costa cam o jumatate de dolar si se folosesc in foarte multe mancaruri,facand bucataria iraniana deosebita. Va dau o versiune usoara,cea traditionala dureaza mai mult.

Am crescut cu succes si coriandru pe balcon asta vara.

Toate ierburile si ceapa verde se toaca marunt si se pun intr-un bol.

Se pune untul intr-o oala si se topeste.

Se da cu unt marginile oalei si se pune jumatate din orez.

Se adauga jumatate din ierburi.

Se pune cealalta jumatate de orez si deasupra restul de ierburi.

Se acopera cu un capac si se da la foc mic 30 de minute

Reteta postata in forum de mitinita

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri