Salata calda cu legume

postat de Retete in Imagini, in Salate de legume, pe 27 August 2013
Salata calda cu legume

Ingrediente

  • Cartofi: 4 bucati
  • Broccoli: 1 bucata
  • Morcovi: 2 bucati
  • Patrunjel: 1 legatura
  • Ulei de masline: 2-3 linguri
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust

Specific:

  European

Timp Preparare:

  15 minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Salate de legume
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de alison

una din salatele noastre preferate in anotimpurile reci(si vad ca acestea chiar nu vor sa se dea dusului de la noi!),cea mai la indemina ca si ingrediente cit si cea mai putin costisitoare este cea de fata,se face repede si poate fi consumata ca fel de sine statator ,la un prinz sau la o cina,cind va doriti ceva rapid si fara carne...cei care vor o pot asocia fara probleme cu o bucatica de gratar,cel de piept de pui imi pare cel mai potrivit,dar nici un fileu de peste alb nu-i de lepadat!procesul de gatire folosit este cel la aburi si este unul din procedeele de gatire care sunt considerate a fi pastratoare in procent mult mai mare a principiilor bune din alimente comparativ cu fierberea,de exemplu.eu am folosit un steamer cu 3 cosuri,dar putem improviza si punem la fiert apa intr-o oala inalta,iar deasupra nivelului de apa un gratar cu picioare,cum ar fi cel de la cuptorul de microunde,pe care punem legumele.important este sa etanseizam oala cu un capac,sa nu iasa aburii si legumele sa beneficieze de ei.
4 cartofi medii,curatati,taiati cuburi,
1 broccoli micut,desfacut in buchetele,
2 morcovi,taiati rondele,de cca 1 cm grosime,
1 buchet de patrunjel,tocat,
2-3 linguri de ulei de masline,sare ,piper,optional citiva catei de usturoi zdrobiti sau fulgi de chili.
legumele astfel pregatite le-am plasat in ordinea gatirii in cosuri(in primul morcovii,in al 2-lea cartofii si in al treilea broccoli-dar
pe acesta l-am adaugat in ultimele 10 minute de gatit,doar) si le-am programat 20 minute(fara preincalzirea steamer-ului-daca
facem lucrul acesta mai scurtam din timpul de gatire).
cind timpul a trecut scoatem legumele si le amestecam intr-un bol cu ulei de masline extravirgin,sare,piper,patrunjel tocat si
usturoi zdrobit sau fulgi de chili daca va plac.si gata ,salata poate fi servita!

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri