Savarine 1

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Savarine 1

Ingrediente

  • Oua: 6 bucati
  • Zahar: 7 linguri
  • Pesmet alb: 7-8 linguri

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  10-12

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss

Se pregatesc formele. (eu pun cate un patratel de hartie de copt pe fund, sa nu se lipeasca)
Se separa ouale, se amesteca galbenusurile cu zahar, cu mixerul, pana se topeste zaharul, se bat albusurile spuma tare, dupa care se amesteca cu galbenusurile si cu pesmetul.
Se coc savarinele in forme de tabla, sau in tavi de briose ca e mult mai comod.
Cand s-au racit, se insiropeaza, dupa care se umplu cu frisca. Din aceasta compozitie rezulta 18 - 20 bucati.

Sirop:200 ml apa200 g zahar2 fiole esenta rom.Pentru ornat folosesc 500 ml frisca Meegle. Pentru a fi frisca tare si sa stea si a doua zi eu pun intr-o lingura de apa o lingurita de gelatina. Bat frisca si cand e gata pun gelatina dizolvata si mai bat putin, dupa care ornez savarinele.

Am folosit 500 ml frisca, in care am adaugat o lingurita gelatina dizolvata in o lingura apa rece. Dupa ce s-a umflat gelatina, am topit-o avand grija sa nu se infierbante, si am adaugat-o la frisca batuta, amestecand foarte bine.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri