Savarine

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Savarine

Ingrediente

  • Oua: 5 bucati
  • Zahar: 6 linguri
  • Pesmet: 6 linguri
  • Sare: putina
  • Apa: 1 pahar - sirop
  • Zahar: 150 g
  • Rom: 2 linguri
  • Frisca: 300g

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  10-12

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

sursa retetei: Monica-Elizabet

Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se albesc
Se adauga pesmetul. Se bat albusurile spuma si Se adauga la compoztia anterioara.
Se ung formele cu unt, se presara cu faina eu n-am avut forme normale de savarina din pacate si m-am multumit cu ce-am avut (adica niste forma de tarta din aluminiu si am tras putin de ele sa le dau forma de savarina)
Se umplu formele cu compozitia si se coc la foc puternic pana se auresc

Se face siropul si se introduc savarinele in sirop se scot si se lasa pe platou.
apoi se pune frisca.

se face o gelatina rosie care se pune peste capacele (sau cel mai natural o dulceatza de visine, afine, capsuni, etc). Se "monteaza" capacelele peste 'blat" si frisca apoi
Se lasa la rece cateva ore inainte de servire

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri