Sclipici pentru decor "Praf de zane"

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Sclipici pentru decor

Ingrediente

  • Albusuri de ou: 1 bucata
  • Gelatina: putina

Specific:

  European

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de anasia

reteta :un albus de ou batut cu furculita dar ATENTIE nu sa faca spuma numai sa se dezlege .
Apoi punem putina gelatina cam cit am lua cu trei degete (nu mai multa ca se face albusul gel )se pune la hidratat in 2 sau 3 lingurite de apa si se lasa 30 minute .
Punem gelatina la dizolvatla microw sau pe apa calda dar sa fie dizolvata complet si se toarna in albus .
Pe o bucata de sticla (cum ar fi de geam )se intinde cu o pensula in strat nu prea gros dar nici prea subtire.

Am facut pe mov, pentru a va arata grosimia stratului de albus .
Se lasa asa la temperatura camerei sau linga o sursa de caldura cam 12 ore .Sa n-ul puneti la cuptor ca se albeste si isi pierde luciul .dupa uscare se rade de pe sticla cu un cutitas .
Se pastreaza intr-un recipient bine inchis ferit de umezeala
.Sclipiciul rezultat se pudreaza pe tort sau decoruri dupa ce acestea s-au uscat.
aici am baut albusul un pic mai tare decat trebuia si a facut spuma , de aceea si particulele de praf sunt un pic mai mari

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri