Scoici gratinate

postat de Retete in Imagini, in Fructe de mare, pe 26 August 2013
Scoici gratinate

Ingrediente

  • Scoici: 1 kg
  • Parmezan: 50 g
  • Vin alb: 1/2 pahar
  • Pesmet: 80 g
  • Patrunjel: dupa gust
  • Usturoi: 1 catel
  • Ulei de masline: dupa gust
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Italia

Categorii:

   Fructe de mare
Mod de Preparare

sursa retetei: Daneluta desprecopii
Se curata cozzele si se frig intr-o tigaie impreuna cu ulei si usturoiul.
Dupa un minut se stropesc cu vinul, se pune capacul pe tigaie si se lasa la fiert in vin, pina cind se deschid toate cochiliile.
In timpul asta se prepara intr-un castronel o pasta din parmigiano, pesmetul un pic de ulei, patrunjelul taiat fin, sarea si piperul.
deschiem cochiliile se scot scoicile dinauntru se taie in 2-3 am mai adaugat 250 gr scoici deja curatate(fiindca mi s-au parut prea multe cochilii si prea putina pasta)
Cu pasta respectiva se umplu cozzele
si se aseaza intr-un vas uns in prealabil cu ulei, se baga in cuptor pentru 20 de minute la 180 gr

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri