Shaworma

postat de Retete in Imagini, in Sandviciuri, pe 23 August 2013
Shaworma

Ingrediente

  • Apa: 300 ml
  • Drojdie uscata: 1 pachet
  • Zahar: 1 lingurita
  • Sare: 1 linguritza
  • Faina: 500 g

Specific:

  Arabesc

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Liban

Categorii:

   Sandviciuri
Mod de Preparare

sursa retetei: Monica-Elizabet

se incalzeste putin apa, se pune drojdia, sarea si zaharul se mixeaza bine apoi se adauga faina cate putin(merge cu mixerul cam pana adaugati 300gr faina) apoi incepeti sa framantati cu mana pana adaugati toata faina.
Se lasa la crescut 30-45 de min la loc cald.
cand a crescut se imparte coca in "bile" se presara faina pe masa de framantat si se intinde cu sucitorul lipia (cat de mare aveti o tigaie din teflon)
se pune tigaia direct pe foc( nu se pune absolut nimik in ea ulei sau altceva) si dupa ce ati intins lipia se pune la foc potrivit in tigaie...nu lasati sa se arda fiindca se face crocanta(stiti cum trebuie sa arate..se face imediat) se intoarce pe ambele parti... apoi scoateti lipia intr-o farfurie si acoperiti-o cu servete de hartie. In functie de cat de mare este tigaia ies intre 6-10 lipii.
Ingrediente pentru Shaworma lipie arabeasca, carne de pui/vita/miel, taiata fashii subtiri condimentata si prajita la teflon sau gratar (aragaz sau carbuni) cartofi prajiti, ceapa verde sau uscata, castraveti murati,sos de usturoi maioneza si iaurt, sare, piper, ketchup, frunzulite de menta proaspata.
Se pun ingredientele in cantitatile dorite pe lipie se ruleaza si se prinde cu o folie de aluiniu sau pungulite speciale

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri