Shortbread - mai multe variante

postat de Retete in Imagini, in Bomboane, fursecuri, pe 18 August 2013
Shortbread - mai multe variante

Ingrediente

  • Unt moale: 250 g
  • Extract de vanilie: 2 lingurite
  • Zahar pudra: 80 g
  • Faina: 240-250 g
  • Faina de orez: 60 g

Specific:

  American

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  America

Categorii:

   Bomboane, fursecuri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Happy
Am gasit in revista “Super Food Ideas” o reteta de aluat pe care o poti modifica in functie de ce arome iti plac. Eu am sa pun aluatul de baza si dupa aia cateva variante cu ce am adaugat in aluat.
Se freaca untul cu zaharul si vanilia spuma. Se adauga faina si se amesteca pana se formeaza un aluat nelipicios, dar moale. In cazul in care aluatul este foarte moale se baga la frigider pt 15-20 min. Eu am mai pus 2 linguri de faina :ymblushing: Toate fursecurile se coc la 170 grade Celsius. Se pot pastra pana la 5 zile intr-un container inchis ermetic.
Si de aici am facut asa:
Semilune cu migdale
- o cantitate din aluat de baza
- 100 g fulgi de migdale
- cateva picaturi de esenta de migdale
- zahar pudra
Se pune hartie de copt intr-o tava mare si se incalzeste cuptorul.
Dupa ce s-a framantat aluatul de baza se adauga esenta de migdale. Se pun fulgii de migdale intr-o farfurie si luam o bucata de aluat cam cat o lingura plina, se formeaza un sul de aprox 7 cm si se tavaleste prin fulgii de migdale. Se apasa un pic sa se lipeasca de coca, se da forma de semiluna si la cuptor pt 15-20 min sau pana devin usor aurii. Se dau cu zahar pudra, lasa in tava aproximativ 5 min si se pun pe gratar la racit. Ies aproximativ 20 de semilune
Pupici cu lamaie
- O cantitate din aluatul de baza
- 2 lingurite de coaja rasa de lamaie
- gem de lamaie (sau de care va place, dar mai tare)
Se face aluatul de baza la care se adauga coaja rasa de lamaie. Se formeaza bilute cam cat o ligurita din aluat si se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt. Se apasa usor cu o furculita sa se aplatizeze un pic. Se dau la cuptor pt 10-15 min sau pana devin usor aurii. Se lasa in tava 5 min si apoi pe un gratar la racit. Se lipesc 2 cate doua cu gemul de lamaie (sau cu orice va place). Ies cam 40 de bilute.
Bete cu portocala si alune de padure
O cantitate din aluatul de baza
3 lingurite de coaja rasa de portocala
70 g alone de padure macinate foarte fin (aproape pudra)
2 linguri de suc de portocale
150 g ciocolata neagra topita
La aluatul de baza se adauga coaja de portocala, alunele pudra si sucul de portocale. Se ia o lingura din aluat si se formeaza suluri de aprox 12 cm. Se pun in tava tapetata cu hartie si se dau la cuptor 15-20 min. Se lasa in tava 5 min si apoi pe un gratar la racit. Se cufunda un capat in ciocolata topita si se lasa sa se intareasca. Eu am lipit niste bomboane zdrobite cand ciocolata era aproape rece sa le dea un aer de sarbatoare. Ies aproximativ 40 de bucati

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri