Sirop de brad

postat de Retete in Imagini, in Bauturi non-alcoolice, pe 30 Iunie 2013
Sirop de brad

Ingrediente

  • Lujeri de brad: 3-4 ramuri
  • Zahar: dupa gust

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  0.5-0.75 l

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Bauturi non-alcoolice
Mod de Preparare

Lujerii spalati se pun in vasul de fierbere,peste ei tinem mana si turnam apa pana la nivelul lujerilor... (daca nu tinem mana peste ei se ridica odata cu turnarea apei)

Fierbem lujerii pana ce codita lor sa inmuiat...(intepam cu unghia si intra usor)
Strecuram ceaiul prin tifon. Ceaiul rezultat se fierbe cu zaharul... La 1L ceai +1kg zahar

Fierbem pana rezulta un sirop maroniu... Cand se raceste trebuie sa fie un pic mai subtire decat miere de albine. Este foarte bun pentru tuse si multe altele...

Noi il servim vara cu sifon rece... Ceaiul rezultat din fierberea lujerilor merge tinuta la rece mai multe luni, cu conditia ca bidonul sa fie plin ochi sa nu permita aerului sa ramana in bidon...si iarna merge facut sirop

Reteta postata in forum de alynusa

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri