Sockriga syltbullar

postat de Retete in Imagini, in Cozonaci, pe 9 August 2013
Sockriga syltbullar

Ingrediente

  • Unt: 150 g
  • Lapte: 450 ml
  • Zahar tos: 100-140 g
  • Sare: 1\2 lingurita
  • Cardamom: 2 lingurite
  • Oua: 1
  • Drojdie proaspata: 50 g
  • Faina: 800g
  • Gem: pt umplut
  • Unt topit: 100 g - pt uns
  • Zahar tos: 3 dl pt deasupra

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  10-12

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Suedia

Categorii:

   Cozonaci
Mod de Preparare

1. Cele 150 g unt se topesc,se adauga laptele,zaharul,sarea,cardamonulsi oul.
Se amesteca bine si incalzim pana ajunge la temperatura de 37 grade(cat suportam la mana)

2. Drojdia se dizolva cu amestecul de unt,lapte(cel de mai sus).Cand s-a incorporat toata drojdia adaugam peste faina si incepem sa framantam.

3. Framantam incet pana ce totul se incorporeaza bine
Apoi punem la crescut pentru 40 minute

4. Pe masa de lucru presaram faina si incepem sa framantam din nou pentru cateva minute aluatul

5. Impartiti coca in bile de marime potrivita .Fiecare bila se intinde ,in mijloc puneti gem.
Le impaturiti bine(sa nu curga gemul) si le pune-ti intr-o tava tapetata sau cu hartie de copt.
Se lasa inca 30 minute la dospit

6. Se coc in cuptorul preincalzit la 250 grade timp aproximativ 8 minute(depinde de cuptor)

7. Cand se scot din cuptor se ung pe deasupra cu untul topit(cele 100 g) si se dau prin zahar tos.

Sursa retetei: doly-bucataria noastra

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri