Somon la cuptor

postat de Retete in Imagini, in Peste, pe 26 August 2013
Somon la cuptor

Ingrediente

  • File de somon: 1 bucata
  • Ulei de masline: pentru uns tava
  • Ceapa verde: 1 bucata
  • Foi de dafin: 1 bucata
  • Marar: 1/2 legatura
  • Vin alb sec: 2 linguri

Specific:

  American

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  America

Categorii:

   Peste
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul

Cand am vazut reteta in Good Food, mi s-a parut aiurea rau pentru noi, peste aproape fiert in cuptor.Senzatia mea era ca somonul cel mai bun pentru gustul nostru e cel pe gratar, cu multa lamaie.Dupa ce insa am gasit o reteta de pate de somon, pe care vroiam neaparat s-o incerc, si la care aveam nevoie de somon la cuptor, am zis hai sa sacrific pestele si daca nu ne-o place deloc, il pun tot la pate si mancam pate, zi lumina, noapte bezna.Nici vorba de asa ceva.Abia am salvat din el minim cat imi trebuia sa incerc reteta de pate.E foarte, foarte bun pregatit asa, si-l voi mai face de multe ori.

Se incinge cuptorul la 150 C.Se aseaza somonul pe o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline.Se umple cu ceapa, frunza de dafin si 1/2 legatura marar, se toarna vinul, se sareaza se pipereaza, eu am facut asta chiar la inceput, apoi se strange folia lejer in jurul pestelui.Se tine la cuptor o ora, la mine a fost mai putin pentru ca bucata era mai mica.Se lasa la racit 10 min. in pachetul inchis.
Cantitatile date de mine sunt pentru 700 g peste.Daca bucata e mai mare ajustati cantitatile.
E super bun, cel putin noua ne-a placut mult de tot.

Jumatate de bucata de peste, pe hartie de copt cu tot cu umplutura

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri