Somon marinat la gratar cu garnituri delicioase

postat de Retete in Imagini, in Peste, pe 26 August 2013
Somon marinat la gratar cu garnituri delicioase

Ingrediente

  • File de somon: in functie de cate portii vreti
  • Ceapa: in functie de cate portii vreti
  • Usturoi: in functie de cate portii vreti
  • Ierburi aromatice: in functie de cate portii vreti
  • Zeama de lamaie: in functie de cate portii vreti
  • Ulei de masline: in functie de cate portii vreti
  • Ciuperci: in functie de cate portii vreti
  • Ardei gras: in functie de cate portii vreti
  • Amidon: in functie de cate portii vreti
  • Usturoi: in functie de cate portii vreti
  • Apa: in functie de cate portii vreti
  • Smantana: in functie de cate portii vreti
  • Patrunjel: in functie de cate portii vreti
  • Sare: in functie de cate portii vreti
  • Morcovi: in functie de cate portii vreti
  • Cartofi: in functie de cate portii vreti
  • Mazare dulce lata: in functie de cate portii vreti
  • Orez: in functie de cate portii vreti
  • Mazare: in functie de cate portii vreti

Specific:

  American

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  America

Categorii:

   Peste
Mod de Preparare

sursa retetei: MaraArad bucataria noastra

Somonul se taie cat de mare doriti se pune intr-un vas , se condimenteaza cu sare, piper, ierburi aromatice, ulei de masline, zeama de lamaie, o ceapa taiata si 3 catei de usturoi
Sos de ciuperci:
ciupercile se calesc la foc iute in putin ulei si apoi se adauga cateva felioare de ardei gras se calesc impreuna se adaugao lingura de amidon sau faina, putina apa sare si se mai dau un clocot, apoi se pune putin vin alb ,se mai lasa putin si se adauga o lingura dau doua de smintina,patrunjel verde .Daca doriti puteti sa puneti si usturoi
Mai avem nevoie de morcovi mici(din conserva) si niste cartofi pe care le punem la fiert, apoi cartofii se rumenesc la cuptor(se ung cu unt deasupra pentru a prinde crusta mai repede)
snow peascare se fierbe 5 minapoi se scoate direct in apa cu gheata sa ramina culoarea verde
garnitura de orez spaniol
punem la fiert apa sau supa cam la doua cani de apa o cana de orez cu sare(sau vegeta).cind fierbe apa se pune orezul se potriveste de sare si se pune 2 linguri de ulei se lasa orezul la fiert pina aproape a absorbit apa si se poate pune boabe de mazare fasole uscata ce doriti +putin sofran sau suc de morcov proaspat dat pe razatoare pentru a da culoare galbena orezului. Se ia o punga de plastic se uda si siacopera orezul bine cu punga se pune capacul si se lasa cam 10 min la foc mic

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri