Spanac in sos Bechamel - Spanac ardelenesc

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 22 August 2013
Spanac in sos Bechamel - Spanac ardelenesc

Ingrediente

  • Spanac: 1 kg
  • Unt: 100 g
  • Lapte: 300 ml
  • Faina: 2 linguri
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Delikat: dupa gust

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Mancaruri cu legume
Mod de Preparare

mancarica nu este preparata doar de mine eu doar am contribuit la pregatirea ei

optional se foloseste usturoi + 2 linguri de smantana
Se spala spanacul frunza cu frunza pentru a se elimina orice firicel de nisip

Se "alege" spanacul eliminanc tulpinile(noi am folosit spanac baby si a fost asa de bun)

Se pune o oala cu apa la fiert si cand da in clocot se pune spalacul la fiert.

Cand este inmuiat bine se pune la scurs intr-o sita, se lasa sa se racoreasca putin apoi se taie nu f marunt si se lasa de-o parte

Intr-o cratita se pune untul la topit apoi se incorporeaza in el amestecand f bine cele 2 linguri de faina(avand grija sa nu se formeze "cocoloase")

Laptele(incalzit) se toarna peste sosul de unt si faina, se aduce la fierbere amestecand incontinuu

Se adauga in sos spanaculfiert, scurs si taiat, se condimenteaza cu sare, piper si se adauga dupa gust usturoi zdrobit si 2 linguri de smantana

Reteta în Imagini
Mod de Servire

Se serveste ca garnitura langa friptura/carnati sau cu oua ochiuri...sau si una si alta

Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri