Sparanghel cu sunca si sos alb de hrean

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 22 August 2013
Sparanghel cu sunca si sos alb de hrean

Ingrediente

  • Sparanghel: in functie de cate portii doriti
  • Morcovi: in functie de cate portii doriti
  • Hrean: dupa gust
  • Unt: cat este nevoie
  • Branza rasa: cat este nevoie
  • Piper: dupa gust
  • Smantana: cat este nevoie
  • Sunca de praga: in functie de cate portii doriti

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Mancaruri cu legume
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Claudia74
ieri am fost in vizita la niste prieteni de aici unde a mai venit un roman ce lucra aici la o ferma unde se cultiva sparanghel, leguma din grupa radacinoase foaret consumata in Germania mai ales in perioada aceasta de recoltare,stiti cine lucra la recolta : romanii cu miile in aceasta perioada aici,e o munca foarte grea si minutioasa,deoarece radacina de sparanghel poate atinge si 30 de cm iar ea trebuie sa fie intacta ca sa se poata vine,am primit si eu 1 kilogram de sparanghel proaspat asa ca l-am gatit de cum am ajuns acasa

Sparanghelul se curata de coaja ca si morcovul,apoi se pune la fiert in apa cu sare
se prepara un sos (reteta originala este cu sos olandez) eu am preparat un sos mai condimentat cu hrean
avem nevoie de
unt,
branza rasa,
piper,
sare condimentata cu busuioc,
smantana,
2 linguri de hrean ras si
1 lingura de faina ptr ingrosare
mai avem nevoie de sunca de praga si lauch (o planta ce creste in tufa si face niste tulpine ce au gust de ceapa ca si ceapa verde dar mult mai frageda)

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri