Spirala cu Visine

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Spirala cu Visine

Ingrediente

  • Oua: 5 bucati - blat
  • Zahar: 8 linguri- blat
  • Ulei: 2 linguri - blat
  • Apa: 2 linguri - blat
  • Faina: 8 linguri - blat
  • Praf de copt: 1 plic- blat
  • Cacao: 2 linguri - blat
  • Frisca: 400 ml - crema
  • Iaurt: 450 g - crema
  • Zahar pudra: 3 linguri - crema
  • Visine congelate: 300 - crema
  • Gelatina: 2 plicur - crema

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss

Gelatina se pune in putina apa sa se inmoaie. Dupa 10-15 minute se pune intr-un vas, pe baie de aburi sa se dizolve. Cand s-a dizolvat, se adauga iaurturile si se amesteca. Pare destul de lichid iaurtul insa se intareste rapid. Se adauga peste iaurt si frisca batuta.
In zeama de la visine se adauga 2 linguri zahar si se insiropeaza blatul. Blatul se taie in 3 fasii, care se taie la randul lor in doua. (aici am gresit eu ca am insiropat mai intai tot blatul si apoi am incercat sa-l tai ceea ce l-a facut sfaramicios)
Se ung fasiile cu crema si se pun peste crema visine din loc in loc, apasand putin cu mana sa se lipeasca visinele.
Intr-o cratita punem folie alimentara si incepem sa construim tortul. Se continua procedeul pana la epuizarea cremei si a blatului. Tortul se pune in frigider 2 ore dupa care se rastoarna pe un platou, se orneaza cu frisca si deasupra se pun visine

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri